Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сергій Жадан озвучив Григорія Сковороду у радіофільмі

Напередодні 300-річного ювілею великого українського філософа та письменника Григорія Сковороди “Радіо Культура” випустило радіофільм про нього.

Розповідає Інформатор з посиланням на Радіо Культура.

Сценарій до радіофільму написав Мирослав Лаюк, оповідачкою у фільмі стала вже легендарна Ада Роговцева, а право озвучити самого Сковороду дісталося одному з кращих письменників сучасності – Сергієві Жадану.

Наші митці вирішили створити цю постановку ще й на фоні того, що московські окупанти, які всюди кричать про свою “високу культуру”, по-варварськи знищили музей Сковороди на його батьківщині в Сковородинівці, що на Слобожанщині.

Сам Сергій Жадан вважає для себе великою честю та відповідальністю брати участь в такому культурологічному проєкті. Письменник озвучив у фільмі думки великого Сковороди та читав його вірші. Він погодився на це з великої любові до Сковороди. Сергій Жадан каже, що це, звичайно, велика відповідальність – бути голосом його великого земляка. Постать Григорія Сковороди доволі універсальна, стверджує Жадан, вона піднімається понад часом і епохою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору