Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Комунальний заклад “Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю “Добродія Калуська” вже дванадцять років  активно опікується в нашому місті дітьми з особливими потребами.   

Повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку міського голови Андрія Найди.

3 грудня відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю. Це своєрідне професійне свято тих, хто фахово і з усього серця опікується в тому числі й дітьми, які потребують особливої уваги й турботи.

В Калуші це роблять насамперед працівники “Добродії Калуської”, комунального закладу, який з першого дня її існування очолює Ігор Дидич. Таких спеціалізованих центрів, які б професійно турбувалися про діток з особливими потребами, між іншим, не так вже й багато в Україні.

В “Добродій Калуській” дітки не тільки проходять реабілітацію, але й беруть участь у різноманітних заходах та святкових програмах. На сьогодні працівники закладу проводять навчально-виховну та інтеграційно-адаптаційну діяльність з понад сорока дітьми та сімнадцятьма молодими людьми з інвалідністю. Вони допомагають своїм підопічним розвивати індивідуальні навички, таланти та фізичні можливості.

Калуські спеціалісти опікуються й п’ятнадцятьма дітьми з сімей внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до нашого міста, рятуючись від жахіть війни.

Звичайно, що не обходиться без допомоги благодійників. Тут варто особливо подякувати фондові “Іскра” з Бельгії, його засновникам — Маріо Фама та Ірені Станс, а також калуській родині Гушпітів.

Влада нашого міста бажає усім, хто займається в Калуші роботою з інвалідами та турботою про них, здоров’я, сил та наснаги, адже прояв турботи та милосердя — це найменше, що ми можемо зробити для людей та дітей з особливими потребами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

 

Нагору