Інформатор Калуш

ТРЕШ

Учасник секс-скандалу, секретар єпархії Чернівецької філії УПЦ МП отримав підвищення

Його попередник – втік до Росії, архимандрита Сторожука, який відомий секс-скандалом з неповнолітнім під час обшуків СБУ, сьогодні посвятили в новий сан.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на LB.UA.

Сьогодні, 4 грудня, у Феофанії, особистій резиденції Онуфрія, відбулось висвячення у священнослужителі, архимандрита Никити (Сторожука), секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Архимандрита Никиту у цю єпархію призначили єпископом 23 листопада замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії.

В ході обшуків на території Чернівецько-Буковинської єпархії, в якій він був секретарем, 25 листопада СБУ виявили його у спідній білизні з 17-річним хлопцем-хористом. Священнослужитель спростовував свою причетність, нібито працівники СБУ їх заставили роздягнутись.

За результатами обшуків у приміщеннях єпархіального управління на ноутбуці виявлено дитячу порнографію, яка, за попередніми даними, не була завантажена з мережі інтернет, а відзнята на відеокамеру.

В наслідок вже 30 листопада СБУ розпочало досудове кримінальне провадження за статтею — “Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження”.

За даними джерел, йдеться про керівника Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополита Мелетія (Єгоренка) та секретаря архімандрита Никиту (Сторожука).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору