Калуш До сайту

“Як формуються черги вимкнень світла?” — відповідає Олег Сеник

У “Прикарпаттяобленерго” пояснили, як працюють черги відключень світла.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

В ефірі однієї з радіостанцій технічний директор енергетичної компанії Олег Сеник поділився внутрішньою інформацією, що проливає світло на деякі особливості роботи енергопостачання в області.

“Вимкнення — штатний спосіб обмеження навантаження. Графіки аварійних вимкнень існували все життя, були завжди, вимагалися системою. Ми їх складали щороку, однак потреби їх застосовувати не було. З 2014 року з’явився такий термін, як графіки погодинних вимкнень. Їх ще називають віяловими вимкненнями. Згідно з інструкцією, у графіки погодинних вимкнень ми включили всіх споживачів, крім лікарень, насосних станцій тощо. Якщо з усього навантаження забрати критичну інфраструктуру, залишається приблизно три чверті. Графік погодинних вимкнень ми розбили на три групи, кожна з яких має мати 25% всього навантаження. Ці групи рівномірно розподілені по усіх районах, наших філіях“, — розповів директор про функцію черг.

На питання, як обленерго вибирає чергу, котру вимикають, коли зменшується ліміт, надійшла проста відповідь:

“Вчора вимкнули єдину чергу, яка була увімкнена, аби увійти в ліміт. Загалом черговість цих черг йде про графіку, і ми їх міняємо одну за другою”.

Дізнатись свою чергу можна за особовим рахунком або у чатботі Viber.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.