Інформатор Калуш

ТРЕШ

Кремлівський карлик знову марить власною величчю

Чому путін порівняв себе з царем Петром Великим та згадав про ядерну зброю?

Розповідає Інформатор, посилаючись на MC. today

В ході зустрічі з радою розвитку громадянського суспільства та прав людини путін порівняв себе з царем Петром Великим, відмітивши що тепер контролює Азовське море, за яке воював цар. Також зазначив, що війна в Україні може затягнутись, але захоплення нових територій є вагомою ціллю для росії.

В Інституті Вивчення Війни – ISW вважають, що висловлювання президента росії готують прихильників до важкої, виснажливої війни, яка спрямована виключно на завоюванні України та виказують власні імперіалістичні та максималістські цілі в Україні. 

Відразу ж російський інформаційний простір позитивно відреагував на затвердження путіна. З’явились наративи порівняння війни в Україні з операцією в Сирії, де російські війська перебрали ініціативу тільки на другому році операції. 

Як зазначають ISW, всі ці передумови принципово несумісні з будь-якими дискусіями про припинення вогню чи переговори.

Також путін заявив про загрози ядерної війни та наголосив що росія не буде першою, але й не другою у використанні цього виду зброї. Зазначив, що російська ядерна доктрина влаштована на самообороні, вони “не божевільні” та розуміють міць ядерної зброї.

ISW зазначає, що використання владіміром путіним російської РПЛ для створення передумов загарбницької та геноцидної війни підриває заяви кремля про дотримання прав людини. Ці висловлювання та дії є несумісними до основних принципів міжнародного права в галузі прав людини.

Єнс Столтенберг — генеральний секретар НАТО заявив, що військове командування росії прагне оперативної паузи взимку 2022-2023 років, щоб перегрупуватись, наростити сили та перехопити ініціативу для масштабного контрнаступу навесні. 

В Інституті вважають, що активні наступальні операції ЗСУ, підвищать ймовірність того, що українське командування втратить ініціативу, і надасть російським силам, що деградували, цінний три-чотиримісячний перепочинок для відновлення і підготовки до бойових дій.

Надалі, успіхи української сторони залежать від здатності армії безперервно продовжувати операції протягом зими.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Олег Кіндрацький

Нагору