Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Митрополит Онуфрій пролив на себе чашу з Христовою Кров‘ю

За словами громадського та церковного діяча — Івана Сидора у Києво-Печерській лаврі предстоятель УПЦ МП Онуфрій пролив на себе чашу, приготовлену для причастя вірян. Така інформація зараз активно шириться соцмережами. На це вже відреагували церковні діячі ПЦУ.

Про це повідомляє Інформатор, покликаючись на Івана Сидора.

Розповідає, що у навчальних відомостях священнослужителя говориться, що коли Кров Христова проливається з чаші – це є смертний гріх. Зазначає, що від цього не застрахований жоден священнослужитель, тому намагаються робити все уважно та сконцентровано.

Але це все якось надто знаково, додає діяч.

“Не вірив знакам. Взагалі. Але коли з Софії Київської поривом вітру зірвало хреста і рівно через 40 днів почалась повномасштабна війна росії проти України, то цей випадок з пролитою чашею звернув на себе увагу” — пише у публікації.

Як оповідають, все сталось через митрополита Миколаївського, Питирима, у якого за богослужінням трапився серцевий напад. Серце підвело саме в той момент, коли чаша була повна…

Зауважує, що Кров Христова пролилась на облачення, у якому відбулась інтронізація митрополита Онуфрія 17 серпня 2014 року.

Священослужитель визначає закономірність, що Кров пролилась наступної соборної служби митрополита Онуфрія, після того як, висвятили у єпископи скандального Никиту Сторожука, якого СБУ викрили з напівоголеним хористом.

“Бог дає знак? А може чергова випадковість? Та де би це не трапилось – пролита Кров Господня це особиста трагедія. Тут тільки залишилось поспівчувати і промовити: ”Господи, помилуй!”” — ділиться церковний діяч.

Також з цього приводу висловився заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУЄвстратій Зоря:

“Як священнослужитель протягом майже 25 років, я досить добре уявляю емоційний стан очевидців. Тому і кажу – не дай Боже нікому такого переживати. А співчуття моє полягає в тому, що я бажаю ієрархам, які цілеспрямовано ведуть свою юрисдикцію в прірву, замислитися ЗАРАЗ, поки є час – виправити невірно зроблене. Щоби потім було від Бога за милістю, а не ”по заслузі””

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору