Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші пройшов тренінг з серцево-легеневої реанімації

Сьогодні в палаці культури “Юність” пройшов тренінг з надання першої домедичної допомоги, де люди мали змогу не тільки отримати теоретичні знання, а й практичні завдяки тренерам БФ “Razom”.

Інформатор відвідав тренінг та розповідає що на ньому було.

БФ “Разом для України” спільно з БФ “Пацієнти України” та за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” започаткували та реалізовують всеукраїнський проєкт “CPR4U”. Його метою є популяризація навичок надання серцево-легеневої реанімації серед населення через тренінги та просвітницькі кампанії. Окрім тренінгів, проєкт буде забезпечувати автоматичними зовнішніми дефібриляторами найбільш людні місця в містах України.

Проблеми з дефібриляторами є по всій Україні. В деяких місцях України вже висять дефібрилятори, але користуватися ними вміють не усі. Люди бояться. Оце навчання як раз дає вміння користуватися цим приладом. Практично щотижня 1300 мешканців України мають раптову зупинку серця, а під час цього треба моментально діяти, поки приїде швидка, якщо в першу хвилину ви використовуйте дефібрилятор – це 98% врятованого життя. Кожна наступна хвилина – на 10% цього життя забирає. Тому екстрена допомога дуже важлива” – зазначив міський голова Андрій Найда.

Людей навчали надавати допомогу при удавленні стороннім тілом, робити компресію грудної клітки та користуватися дефібрилятором, зупиняти кровотечу за допомогою турнікету та користуватися мішком “Амбу”.

За останні 2 місяці ми були у 8 містах України. Ми навчили надавати домедичну допомогу вже приблизно 3000 людей” – розказує тренер проєкту Віктор.

Бережіть себе та ділиться корисною інформацією з іншими!

Олександра Нагарнюк
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору