Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наскільки етично працювати у кафе з ноутбуком заплативши за каву?

Вимкнули світло, не має як підзарядитись, не працює інтернет, а робота не чекає? Людям, котрі працюють на ноутбуках, потрібні умови де всі ці ресурси забезпечені. Ними стають кафе, ресторани, заправки. З настанням блекауту у таких місцях людей стало більше, вони замовляють каву та довільний час працюють, займаючи потенційне місце для багатьох клієнтів. Як збалансувати наше бажання попрацювати в комфорті улюбленого кафе й інтереси бізнесу, якому під час блекаутів також ведеться нелегко?

Розповідає Інформатор з посиланням на ДЕТЕКТОР МЕДІА.

Для кав‘ярень настали, насправді, важкі часи: вони втрачають заробіток, під час вимнень їм потрібно витрачатись на генератор та пальне до нього, для нормального функціонування. Думки власників розділились на два табори. Одні раді постійним гостям, які щоденно щось купують для того щоб працювати, інші жаліються на збитки.

Натомість людей, які працюють дистанційно, за останні роки різко збільшилось, тому для них пошук стабільного місця з розеткою та інтернетом став необхідністю.

Найперше кав‘ярня чи ресторан це бізнес, який має заробляти. Коли у закладі кілька столиків та всі вони зайняті людьми з ноутбуками, кожен з яких купив тільки каву, то розмістити інших “дорожчих” відвідувачів нема куди. З цього виникає висновок, що заклад втрачає.

Ресторатори діляться, що й у спокійніші часи проблема “однієї чашки” стояла гостро для бістро та інших закладів, залежних від швидкого потоку клієнтів. Натомість кав’ярні всередині житлових комплексів або інших не надто велелюдних районах міста охоче приймали людей із ноутбуками — це все ж краще, ніж порожні столики.

Спроби адміністрації кав’ярень запровадити фіксовану мінімальну суму замовлення для тих, хто хоче працювати за столиком, також часто викликають невдоволення у клієнтів.

Тому виходячи з цього власникам та відвідувачам радимо знаходити внутрішні компроміси. Відвідувачі можуть змінювати робоче місце та не затримуватись у закладах коли є потік людей.

 Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору