Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мандрівний Docudays UA покаже у Калуші фільм “Терикони” | АНОНС

Незабаром до Калуша приїде унікальний проєкт документального кіно Docudays UA. Спільно з Молодою Просвітою Прикарпаття та Благодійним фондом “Крила підтримки” вони покажуть фільм, проведуть дискусію й відкриють фотовиставку у Меморіальному музеї “Калуська в’язниця”. 

Анонсує й ділиться деталями Інформатор.

В цей четвер, 15 грудня, о 14:00 у приміщенні Меморіального музею “Калуська в’язниця” (вул. Січинського, 5) відкриється виставка портретів та історій людей “Втрачений дім”. Це 22 розповіді внутрішньо переміщених українців, які мешкали в прихистках Івано-Франківської області.

Слідом, після відкриття виставки о 14:30 відбудеться показ документального фільму “Терикони”.

“Режисер стрічки розповість історію шестирічної Насті зі сходу України. До її будинку у Новорічну ніч влучило три ракети, забравши батька, дитинство та віру у життя. Але попри тяжкі втрати, дівчинка не припиняє мріяти про щасливе майбутнє”, — діляться організатори про фільм.

Вхід на подію вільний, але за попередньою реєстрацією.

Подія організовується Фестивалем Docudays UA, Молодою Просвітою Прикарпаття та Благодійним фондом “Крила Підтримки”.

Нагадаємо, що Docudays UA вже протягом 9 років популяризує документальне кіно й підвищує рівень дотримання прав людини по всій Україні. Покази фільмів Мандрівного фестивалю зазвичай відбуваються у незвичайних локаціях — будинках культури, школах та ВУЗах, кіноклубах чи креативних просторах. Важливою складовою цих заходів є дискусії, під час яких глядачі та глядачки мають нагоду поспілкуватися з режисерами стрічок, запрошеними правозахисниками або діячами культури. Організатори влаштовують тематичні дискусії та обговорення для того, щоб перегляд фільму спонукав аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення на локальному та державному рівнях.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору