Інформатор Калуш

ТРЕШ

“рука росії” міцно вчепилася за калуські труби | Калуський трубний завод націоналізовано завдяки ДБР

Здавалося б, на скільки далеко від росії знаходиться Калуш… Та, на жаль, навіть відстань не завадила росії запустити свої “щупальця” у наше рідне місто. Проте, як кажуть в народі — зло обов’язково буде покаране. Державне бюро розслідувань нещодавно відвідало й арештувало кілька підприємств кінцевими бенефіціаріями яких є росіяни. А тепер і підтвердилось, про які “об’єкти” мова.

Розповідає Інформатор посилаючись на Наші гроші.

Минулого тижня, 5 грудня, на сайті Державного бюро розслідувань з’явилася новина про те, що за їхнім клопотанням в управління держави передали склад пластикових труб і завод карбамідних смол в Івано-Франківській області, які належали громадянам росії. Який саме завод і де він знаходиться у повідомленні не вказано.

Проте, розслідувачі з незалежного антикорупційного видання з’ясували, які саме компанії були арештовані й кому насправді вони належать.

Ще 1 листопада Шевченківський районний суд Києва передав в управління АРМА (Агентство з розшуку майнових активів) корпоративні права та майно п’яти компаній, які зареєстровані та знаходяться в Україні:

  • “Калуський трубний завод”;
  • “Рубіжанський трубний завод”;
  • “Торгівельний дім “Євротрубпласт”;
  • “Полімертепло-Україна”;
  • “Сучасні трубопровідні системи”.

У випадку з “Калуським трубним заводом” – це завод карбамідних смол і склади загальною площею понад 18 тис. кв. м.

Всі вищезгадані ТОВ через офшори належали російському мільярдеру Мірону Горіловському. В росії дана особа є гендиректором і бенефіціаром групи “Поліпластик”. Також він є учасником федерального “Агентства стратегічних ініціатив”, наглядову раду якого очолює владімір путін. А його син, Лєв Горіловський входить до керівних органів підконтрольної уряду рф громадської організації “Дєловая россия” й бере участь у нарадах із путіним.

За даними слідства стало відомо, що саме група “Поліпластик” причетна до постачання обладнання в окупований Крим в обхід європейських санкцій. Лєв Горіловський є керівником компаній, які виконують держзамовлення по забезпеченню водопостачання на півострів і беруть участь в інженерних роботах з будівництва Керченського мосту.

Бізнесом в Україні російських олігарх заснував ще у 2004 році. Тоді на території нашої держави було збудовано два заводи, які займаються виробництвом пластикових труб для каналізації, тепло-, газо- та водопостачання — один у Калуші, другий в Рубіжному на Луганщині. Керувати активами цих заводів призначили “Торгівельний дім “Євротрубпласт” на чолі з громадянином України Ігорем Стрільцем, якого також пов’язують з депутатом-колаборантом з партії ОПЗЖ Юрієм Бойком.

Завдяки аналітичній системі YouControl вдалося дізнатися, що починаючи з 2008 року ця компанія на держзакупівлях заробила орієнтовно 2 млрд гривень. Не вплинуло на тендерні успіхи навіть повномасштабне вторгнення рф – близько 62 млн із них були виграні починаючи з березня цього року. До слова, саме в “Євротрубпласт” цьогоріч були закуплені труби для ремонту зруйнованої російською армією системи водопостачання в Ірпені, Київської області.

Також наразі відомо, що разом із “Рубіжанським трубним заводом” ДБР має конфіскувати 3,7 га землі, промислові будівлі та трансформаторну підстанцію на Луганщині, але, на жаль, всі вони зараз знаходяться на окупованій території.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору