Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Радіо-зв‘язок зі “швидкою”

Керівництво центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявили про використання рацій у випадку відсутності зв‘язку та інтернету.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Інформатор Коломия.

Генеральний директор “Обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” — Мирон Матейко розповів, що як альтернативу іншим мережам використовуватимуть радіо-зв‘язок. Потрібну інфраструктуру між обласною диспетчерською службою та бригадами забезпечили ще 2 роки тому в гірських районах Прикарпаття. Таку практику планують застосувати й у інших населених пунктах.

“Свого часу служба екстреної медичної допомоги відмовилась від використання радіозв’язку на користь автоматизованої системи, яка працює через інтернет. Вона значно зменшила навантаження на працівників диспетчерської служби та забезпечила оперативнішу передачу викликів бригадам. Проте як резервний варіант комунікації радіозв’язок є необхідним. Тепер же, щоб мінімізувати вплив нинішніх проблем зі зв’язком на процес надання екстреної медичної допомоги, ми вирішили продовжити цю практику в обласному центрі та інших населених пунктах”, — сказав Мирон Матейко.

У населених пунктах, де присутня найгірша ситуація з постачанням електроенергії та роботою мобільного зв‘язку, інтернету, вже половина бригад забезпечена раціями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору