Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як вибрати найкращі мандарини?

Безліч різних видів форм та відтінків святкового фрукту найчастіше спантеличують нас. Питання, які мандарини купити, перетворюється на “Бути чи не бути…”. Сьогодні ми розібрались, які мандарини найкраще пасуватимуть до вашого столу.

Розповідає Інформатор.

Найкраще розрізняти мандарини за двома критеріями:

  1. Зовнішній вигляд.
  2. Сорт фрукту.

З першим все більш-менш зрозуміло, але все одно деколи виникають питання, тому фіксуємо всі важливі моменти:

Варто оминати м‘які-вологі та тверді-сухі плоди. Смачний — значить пружний. Потрібно зовні оглянути фрукти на наявність плям, цвілі та гнилі. Шкірка повинна бути пористою та з рівномірним забарвленням. Помаранчеві та жовто-помаранчеві більш солодші, зелені — кисліші. Важливим фактором є вага — важчі дорівнює солодші.

Загалом ми перерахували всі важливі аспекти візуального виробу мандарин, тому надалі у вас це не викликатиме клопоту.

Залишився ще один цікавий аспект, це — сорти мандарин, їх безліч. В українських магазинах найбільш поширеними є декілька видів:

Клементин — гібрид апельсина та мандарини, вважається найсмачнішим сортом та є найпопулярнішим. З вигляду вони трішки сплющені, мають яскраво-помаранчевий колір

Іспанські — великі з товстою шкіркою, мають яскраво помаранчевий колір, насичений та соковитий смак. Відзначаються малою кількістю кісточок та порівняно дорожчою вартістю.

Турецькі — недорогі мандарини з тонкою шкіркою, яка доволі складно чиститься. Мають більше кісточок, невеликого розміру з кисло-солодким і пріснуватим смаком.

Марокканські — мандарини золотисто-помаранчевого кольору, невеликої сплюснотої форми. За смаком — кисло-солодкі, кісточок не мають, шкірка легко чиститься.

Після покупки мандарини краще зберігати в холодильнику з температурою від 4 до 8 градусів тепла.

Варто вжити мандарини до трьох-чотирьох днів після покупки, хоча сумніваємось що вони у вас простоять більше дня. Ця рекомендація стосується усіх сортів крім “Клементину”, вони можуть не втрачати своїх якостей до трьох тижнів.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору