Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Інтернет-контрацепція: чому варто використовувати VPN, навіть якщо ви вдома

XXI століття — епоха інтернету й фактично абсолютного доступу всіх до всього. Wi-fi є і в майже кожному домі, і в кафешках чи просто на вулиці, так звані “публічні точки доступу”. Цим, на жаль, користуються й різного роду зловмисники та шахраї. І це ми ще не згадуємо про “політику конфіденційності” та доступи тисячі додатків та програм, які встановлені на наші ноутбуки й телефони. Спеціалісти з кібербезпеки радять дбати про свою безпеку і користуватися спеціальними програмами VPN.

Розповідає Інформатор посилаючись на MC.today.

Засновник проєкту HackYourMom Микита Книш займається кібербезпекою понад 15 років. З початку війни разом із командою веде свою кіберборотьбу з росією. За його словами, технологією VPN повинні користуватися абсолютно всі – навіть ті, хто використовує Wi-Fi тільки вдома і не “конектиться” до публічних точок доступу.

“Я підкреслюю, не існує жодного надійного вай-фай шифрування, яке б захистило ваші дані. Немає значення, який вид шифрування у вас на модемі стоїть – веб з паролем від вай-фаю, відкритий вай-фай, публічний вай-фай з паролем. Усі пристрої, підключені до певного вузла, потенційно скомпрометовані. Єдиний спосіб захистити вашу інформацію, що передається повітряною мережею по вай-фаю, – це використовувати VPN. Навіть сидячи вдома”.

Микита Книш рекомендує наступні VPN-сервіси:

  • Proton VPN
  • NordVPN
  • CyberGhost VPN

Головна умова, в жодному разі це не має бути російський сервіс.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору