Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вимикатимуть вручну — на Прикарпатті проводяться навчання електриків

На сьогоднішній нараді техдиректор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник розповів, що енергетики нашої області докладають зусиль, щоб справедливо вимикати подачу електроенергії споживачам.

Розповідає Інформатор, посилаючись колег з Інформатор Коломия.

За його словами, Укренерго вимагає вимикати дві третини споживачів, тому на Франківщині діє графік 4 на 2 – чотири години електрика вимкнена і дві години подається.

“Була складна ситуація в енергосистемі України після обстрілів 16 грудня, а за вчорашній день вона ще більше ускладнилася. По Україні виведено з ладу понад 50% енергопотужностей. Тому сьогодні ми маємо дуже низькі денні ліміти – ще таких низьких не було”, – додав Олег Сеник.

Олег Сеник нагадав, що вийшла інструкція Кабміну, яка узаконює так звані графіки дотримання потужностей і передбачає поширення їх на всіх споживачів. Відповідно до цього Прикарпаттяобленерго розробило нові графіки й до кінця тижня подасть їх на погодження в ОВА.

“Складно досягти повної справедливості, – додає Сеник. – Ми вже другий тиждень організовуємо вимкнення вручну. Щоби, наприклад, вимкнути будинки, які лежать на електролінії лікарні. Це дуже складний процес. Нам не вистачає ресурсу – потрібні десятки бригад, транспорт. Зараз вчимо людей – формуємо нові бригади, даємо доступи. Власними силами на даний момент не можемо забезпечити всі потрібні вимкнення, тому будемо звертатися по допомогу до управителів житлового фонду”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору