Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

23 грудня біля “Мінералу” калушани віддадуть шану В’ячеславу Чорноволу

В’ячеслав Чорновіл одна з найвизначніших персон українського державотворення наприкінці XX століття. Дисидент, громадський та політичний діяч, людина, яка ініціювала проголошення Декларації про державний суверенітет та Акт проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року. Незабаром йому могло б виповнитися 85…

Розповідає Інформатор.

Але, на жаль, історія склалася інакше.

В день його дня народження у Калуші відбудуться урочистості.  А саме, 23 грудня, о 12 годині, біля меморіальної дошки та барельєфу В’ячеславу Чорноволу на стіні Палацу культури “Мінерал” відбудеться вшанування 85 річниці від дня народження Героя України, під назвою “Той, хто творив епоху”.

Захід організовує Калуська міська рада.

Нагадаємо, що 25 березня 1999 року В’ячеслав Чорновіл загинув за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в “КамАЗ” з причепом, який розвертався посеред шосе.

Похорон В’ячеслава Чорновола став однією з наймасовіших акцій часів Незалежності — за різними оцінками у процесії взяли участь 150—250 тисяч людей. Поховали його на Байковому кладовищі в Києві.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору