Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Розклад Богослужінь у калуських церквах на 24-25 грудня

Уже завтра ввечері багато українців, як і мільйони людей по всьому світу святкуватимуть Різдво. Проте, в Україні ще не відбулося злагодженого переходу на новий календар згідно з яким всі церковні конфесії в Україні святкували б Різдво Христове саме 25 грудня, а не 7 січня, як завжди. Все ж таки, ми потурбувалися, щоб ви були в курсі щодо того чи будуть проводитись святкові Богослужіння в церквах Калуша в ці вихідні.

Актуальним розкладом ділиться Інформатор.

У Церкві Святого Архистратига Михаїла підтвердили, що переходу на нове святкування не відбулося. І богослужіння відбуватимуться у звичному для парафіян порядку.

У Греко-католицькій церкві біля Палацу культури “Юність” також не буде особливих святкувань.

Костел святого Валентина, як істинний католицький осередок буде святкувати Різдво. На додаток, в неділю після служби навіть відбудеться святковий концерт.

Православний Собор Святих Землі Української нічого проти святкування Різдва 25 грудня не мають. Проте, наразі будуть тільки звичайні Богослужіння.

Поспілкувавшись з отцем Ігорем Пришляком з Парафії Зіслання Святого Духа (УГКЦ) ми дізналися, що будуть наступні Богослужіння.

“Ми обов’язково згадаємо про те, що в цей день світ святкуватиме Різдво Христове. Але, наразі, у нас в країни війна, церковної реформи поки що не відбулося, тому будемо святкувати по-старому й молитися за Перемогу України й кінець війни” — поділився отець Ігор.

У Парафії святого Миколая в Хотіні офіційних святкувань не буде, передбачається тільки одна літургія. Проте, недільне Богослужіння там коментують так:

“Будемо лучитися зі світом у спільній молитві в часі святкування Різдва Христового за новим стилем. В цей день особливі прохання принесемо Господеві за наших воїнів та їх родини. З вдячністю припадемо до Пресвятої родини за опіку в пережитих випробуваннях від початку війни”.

Та все ж ми вітаємо з прийдешнім святом усіх тих, хто святкуватиме Різдво сьогодні.

Христос Народився! Славімо Його!

Остап Микитюк


Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.

Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору