Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть озброєний наркокартель

Злочинна група вирощувала плантації коноплі, під час обшуків було виявлено зброю.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

Слідство встановило, що в Івано-Франківському районі організатор та двоє спільників організували вирощувавання нарковмісних конопель посеред лісових насаджень. Група засіяла ділянку рослинами збирала та висушувала їх, а далі фасувала для збуту.

У наслідок санкціонованих обшуків, що проводили првоохоронці у серпні цього року було вилучено понад 200 кущів коноплі, більше 10 кг наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабіс, пристрій для подрібнення та очищення наркотичного засобу, обладнання для зважування та фасування, грошові кошти, а також психотропну речовину – амфетамін.

Стосовно учасників організованої групи був скерований обвинувальний акт у кримінальному провадженні за виготовлення, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів у великих розмірах, незаконний посів та вирощування конопель ( ч.2,3, ст.28, ч.3ст.307, ч.2 ст.310 КК України).

Організатору додатково інкримінують незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту, незаконне придбання та зберігання обладнання для виготовлення наркотичних засобів, організацію та утримання місць, для незаконного виготовлення наркотичних засобів (ч.1, 2 ст.263, ч.1 ст.309, ч.3 ст.313, ч.2 ст. 317 КК України).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору