Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

5 фільмів, які варто переглянути в Новорічний вечір (тобто сьогодні)

На щастя, українці відійшли від традиції переглядати в останній день року стару, затерту до дірок “Іронію долі” (нехай її дивляться на росії ще сотню років). Більш прийнятний і доволі актуальний варіант — “Один вдома” в якому Кевін Маккалістер бажає “щоб усі вони зникли” (if you know what i mean). Проте, часи змінюються, час не стоїть на місці й щороку виходять нові й прекрасні фільми, які з легкістю можуть стати альтернативою.

Тому  Інформатор вирішив зібрати для вас добірку з 5 таких фільмів, що вийшли у цьому (2022) році. На щастя усі є в українському дубляжі й на всіх стрімінгових платформах, тож піратити не доведеться.

Вартові галактики: Святковий спецвипуск (The Guardians of the Galaxy Holiday Special)

Ми як істинні любителі кіновсесвіту Marvel не змогли пройти повз цей фільм. В ньому глядачі знову зустрінуться з Зоряним Лордом, Драксом, Ракетою, Богомолом і Ґрутом. “Вартові галактики” освоюються в новій домівці — на планеті Ніденія, а на нашій планеті тим часом світ готується до Різдва. Пітер Квілл попри це зовсім без святково настрою — адже його кохана Ґамора десь зникла, а на його новій планеті ще потрібно навести лад у всьому. Двійко його друзів-вартових не можуть дивитися на те, як Зоряний Лорд сумує, тому вирішують полетіти на Землю й вкрасти улюбленого актора Пітера — Кевіна Бейкона.
В цьому фільмі прекрасно все — і влучно підібрані режисером Джеймсон Ганном саундтреки, і гумор і навіть різдвяний антураж. Але найбільшу роль у виборі цього фільму відіграє його тема — це кіно не так про Різдво, як про відчуття дружби та підтримки, навіть якщо вона інколи на межі з абсурдом.

Маревокрай (Slumberland)

Ця історія починається на маяку. Де батько з дочкою живуть вже багато років після втрати дружини й матері. Щоночі перед сном він розповідає дочці історії про чарівний Маревокрай та божевільні пригоди зі своїм дружбаном Фліпом. У Маревокраї завжди жили дивовижні істоти та справжні чарівники. Але одного вечора батько не закінчив історію і зник у холодних морських водах назавжди. За батьковим проханням, якщо він помре, опікуном дівчинки має стати його молодший брат Філіп. Спільну мову юна Немо з батьковим братом, якого бачить вперше в житті вона не знайшла. Натомість вона поринула у світ сновидінь, де знайомиться з розбишакою Фліпом. Тепер цій парочці потрібно віднайти чарівні перлини, щоб повернути Немо батька, а Фліпу… У Фліпа ж на перлинки свої мотиви.

Цей фільм зачаровує акторською грою Джейсона Момоа (якого ми знаємо за гучними ролями Кхала Дрого в “Іграх престолів” та Аквамена у кіновсесвіті DC). Цього разу його роль абсолютно не серйозна й актор веселиться в образі свого рогатого персонажа. Вражають у фільмі й спецефекти, над якими добряче попрацювали розробники. Світ снів у ньому максимально реалістичний. Ну і звісно ж тема — навіть якщо ти щось чи когось втрачає, ти обов’язково знайдеш щось нове й вартісне. А ще цей фільм про любов до рідних та друзів.

Квиток до раю (Ticket to Paradise)

Цей фільм підійде для сімейного перегляду, якщо ваші діти вже хоча б закінчують школу й незабаром стануть на шлях дорослого життя. “Квиток до раю” оповідає нам історію стосунків розлученого подружжя, яке вже багато років не переварює одне одного, проте, заради доньки готові на все. Як виявляється, навіть об’єднатися, щоб зірвати її майбутнє весілля. Але, після того, як вони приїздять на Балі, де їхня дочка залишилась після відпустки на честь закінчення університету вони розуміють, що це буде не легко.

Джордж Клуні й Джулі Робертс знову переконують нас у своїй акторській майстерності. Вони настільки органічні в кадрі, що поволі починаєш вірити й співпереживати їхній сім’ї. Історія звісно ж зацікавить вас конфліктом “батьки-діти”, але найважливіше — про віру одне в одного й прийняття.

Проєкт “Адам” (The Adam Project)

А в цьому фільмі прекрасно просто все. Тут є і подорожі в часі, і зорельоти, і навіть джедайські мечі та бластери. Але, цей фільм не фантастичний зовсім. Сюжет цієї стрічки крутиться навколо Адама Ріда, який зовсім недавно втратив свого батька. Хлопчик залишився наодинці з почуттям туги та самотності, і тепер не може відчувати радість до життя, а однолітки у школі лише затьмарюють його душевний стан. Одного разу вночі Адам стає свідком катастрофи невідомого літального об’єкту, після чого зустрічає у гаражі дорослого себе. Дорослий Адам, який зробив часовий стрибок, повідає хлопчику про особливе завдання, пов’язане з їхнім батьком.

І знову батьки й діти, знову тема справедливості, а ще тут є важливий меседж — якщо ризикнути щось зробити й вірити в це, то воно вдасться. Вишенька на торті — акторський склад. Юний Вокер Скобелл, Раян Рейнольдс, Марк Руффало та Зої Салдана відіграють свої захопливі ролі на всі 100%.
Направду, серед усіх, цей фільм наш найулюбленіший.

Вийду за тебе (Marry Me)

І солодке на десерт — романтичний фільм з Оуеном Вілсоном та Дженіфер Лопез. Відома поп-зірка Латинської Америки Каталіна Вальдес готується до одруження з рок-музикантом. У розпал підготовки до гучного весілля наречена застає свого нареченого в обіймах іншої. Переживши підлу зраду і втративши віру в кохання, дівчина вирішила помститися покидьку-колишньому в досить незвичний спосіб — на одному зі своїх концертів співачка зі сцени запропонувала шанувальникам одружитися з нею. Поки натовп перетравлював почуте, молодий учитель математики з плакатом своєї доньки стає об’єктом вибору співачки. А далі…

Перед нами солодка історія про випадковість, приправлена галантністю та здоровим глуздом. Дуже добра історія кохання, яка розчулить вам до сліз.

А які б ви фільми додали у цей ТОП? Діліться у коментарях в наших соцмережах!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору