Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

П’ятеро юних художниць з Калуша перемогли на всеукраїнському конкурсі “Осінні акорди”

В Новий рік з новими перемогами! Стало відомо, що п’ятеро вихованців художньої студії Remeslo здобули перемогу у Всеукраїнському онлайн конкурсі із декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва “Осінні акорди – 2022”. В ньому брали участь учнів художніх шкіл, студій, художніх відділень шкіл мистецтв, центрів дитячої творчості з усієї України.

Ділиться деталями Інформатор.

Сьогодні, 3 січня, на сайті Косівського фахового коледжу прикладного та декоративного мистецтва з’явилися результати конкурсу, який тривав з 10 листопада по 10 грудня 2022 року. Результати повинні були оприлюднити ще 25 грудня, проте через кількість надісланих робіт визначення результатів дещо затягнулося.

На розгляд журі було представлено понад 300 творів від 210 учасників.

Учні представили свої твори у різних жанрах і техніках:

  • декоративний розпис (на дереві, склі, тканині, писанкарство тощо);
  • художній текстиль (гобелен, лялька-мотанка, ліжникарство, валяння);
  • художні вироби з дерева (різьба, інкрустація, художнє випилювання тощо);
  • художній метал;
  • художня кераміка;
  • художні вироби зі шкіри;
  • художня вишивка і моделювання одягу, бісероплетіння;
  • образотворче мистецтво (рисунок, живопис, графіка тощо);
  • м’яка іграшка;
  • витинанка, аплікація;
  • ліпка.

Журі конкурсу працювало у Фаховому коледжі Косівського державного інституту декоративного мистецтва, де й розміщено експозицію робіт переможців онлайн конкурсу. Оргкомітет конкурсу сформовано з-поміж знаних професійних художників, мистецтвознавців та викладачів.

Зі 111 переможців конкурсу одні з найвищих оцінок отримали вихованки нашої місцевої студії Remeslo, художньої керівниці Ольги Шпук.

ГРАН-ПРІ здобула 16-річна Стасюк Анна, з ліногравюрою “Урожай”.

У першій віковій категорії номінації “Образотворче мистецтво” (рисунок, живопис, графіка тощо) перше місце здобула Файфер Аделіна, друге місце Марич Поліна та Калініченко Роксолана, а третєБурдюк Альбіна.

Щиро вітаємо дівчаток з перемогою!

“Насправді, я дуже чекала результатів. Щодня оновлювала сторінку Академії. Вони мали з’явитися ще 25 грудня. Але людський фактор зіграв свою справу.
Я дуже рада насправді, справді горджусь своїми вихованцями, в тому сенсі, що не тільки я їх оцінюю, що вони молодці, але й інші люди, зі сторони, які не знають ні мене, ні їх. Гордість, за результат спільної з дітьми праці. За їхні творіння. Це велика подяка для них і для мене, що ми маємо такі результати.
Сподіваюсь, це не останні наші здобутки”, — прокоментувала перемогу своїх вихованців майстриня студії “Remeslo” Ольга Шпук.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору