Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

7 потужних генераторів для Калуша — подарунок від небайдужих німців

Завдяки партнерам калуської громади з німецького міста Ліппштадт, у Калуші тепер буде 7 генераторів, які забезпечать справну роботу міста у випадку потенційного блекауту.

Розповідає Інформатор посилаючись на Калуського міського голову.

Сьогодні у Калуші з’явилося 7 генераторів потужністю від 1 до 60 кВт, які працюватимуть на благо міста.

“Ситуація, яка сьогодні складається з електропостачанням в Україні, є складною. Тому й муніципалітет німецького міста запропонував нам такі потрібні генератори. І от сьогодні в нашу громаду доставлено гуманітарний вантаж загальною вагою до 3 тонн — мешканці громади міста Ліппштадт передали мешканцям Калуської громади 7 генераторів!” — прокоментував міський голова Андрій Найда.

Генератори опинилися в Калуші завдяки злагодженій роботі обох сторін. Спершу німецькі колеги доставили гуманітарний вантаж до Перемишля , а звідти – перевантажили та завдяки ТОВ “Статранс” були довезені до Калуша.

Один з них, потужністю 60 кВт та вагою 2,7 тонни, сьогодні розвантажили вже безпосередньо, де він можливо буде застосовуватися у випадку блекауту – на одній з насосних станцій для того, щоб забезпечити місто безперебійним водопостачанням. Ще 6 – потужністю від 1 до 5,5 кВт та вагою від 18 до 90 кг – будуть рішенням міської ради розподілені на найважливіші пункти для забезпечення життєдіяльності громади.

“Наша щира вдячність усій громаді міста Ліппштадта, та, зокрема, меру Арне Моріца — кожному, хто долучився до благодійної допомоги нам, українцям.
Направду, й слова підібрати важко, щоб висловити наші всі почуття!” — подякував мер Калуша своєму закордонному колезі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору