Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську відкрили щорічний фестиваль “Коляда на Майзлях”

В храмі Царя Христа, монастиря отців Василіан відбулось відкриття щорічного вже 14 за рахунком фестивалю.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин, о 12 годині розпочав Божественну Літургію до свята Різдва Христового.

Опісля почалось урочисте відкриття фестивалю, першими виступив вокальний гурт “Маріуполь”. Також колядували молодіжні гуртис Долинського Будинку культури та Івано-Франківський національний академічний ансамбль пісні і танцю “Гуцулія”.

З 9 по 12 січня кожного дня о 17:00 будуть проходити фестивальні виступи в храмі, а о 19:00 їх транслюватимуть на ОТБ “Галичина”.

13 січня о 14:00 відбудеться концерт учасників фестивалю для військовослужбовців. А вже в суботу, 14 січня, “Коляду на Майзлях” урочисто закриє о 15:00 гала-концерт фестивалю за участю духового оркестру Національної гвардії.

Довідка: “Коляда на Майзлях” — міжнародний Різдвяний фестиваль, який започатковано у 2010 році при монастирі Царя Христа отців Василіан Української Греко-Католицької Церкви м.Івано-Франківська.

Головною метою фестивалю є відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок, а також обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору