Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Головний тренер Калуського ХК “Легіон” про дебют в Чемпіонаті України та перспективи калушан

Свій шлях підопічні Альберта Шафікова розпочали з 3 трьох поразок поспіль, а завершили першу половину Чемпіонату уже серією з 4 перемог.

Розповідає Інформатор посилаючись на ФХУ.

Перед початком плей-офф стадії Чемпіонату “Легіон” закріпився на 4 місці турнірної таблиці, чим гарантує собі вихід далі. 

Альберт Маратович, на яку оцінку заслуговує “Легіон” за першу частину чемпіонату України?

Четвірку за п’ятибальною шкалою! На жаль, ми не уникли необґрунтованої втрати очок у зустрічі з аутсайдером “Києвом” у листопаді (1:3), а також кілька разів провалилися у перших періодах різних матчів проти “Берсерків”, коли доводилося докладати зусиль та відігравати фору у дві шайби. Вважаю, наша команда зобов’язана виходити на будь-який поєдинок якісніше, більш зібрано та відповідально!

Згадаєте найдосконаліший матч поточного чемпіонату?

Останній виграний матч у “Кременчука” (3:2). У домашньому поєдинку всі наші хокеїсти билися до останнього, повністю віддавалися грі, лягали під шайбу і дуже самовіддано та заряджено провели усі 60 ігрових хвилин. Вважаю, цей матч продемонстрував те, що “Легіон” росте і калуська команда та хокеїсти мають світле майбутнє в поточному національному чемпіонаті!

Хто із хокеїстів запам’ятався, хто розчарував?

Я відзначив би нашого капітана з великої літери Віктора Захарова, який є лідером на льоду і в роздягальні. Дуже вдячний йому за те, як він заряджає команду, веде за собою партнерів і все те, що Віктор робить для “Легіону”. Також у першій частині чемпіонату запам’ятався воротар “Дніпра” Едуард Захарченко: усі ігри херсонський колектив виграв виключно завдяки надійній грі свого голкіпера. Без перебільшення. Це якраз той випадок, коли вислів: “воротар – половина команди”, якнайкраще підходить до Захарченка. Хоча, мені здається, він навіть більше за половину команди “Дніпра”.

Хто із суперників сподобався і чому?

Дуже цікава команда у “Кременчука”, з якою приємно грати. Можна сказати, що в команді Олександра Савицького зібрано найкращих гравців країни, тому підхід і внутрішній настрій на цього суперника у гравців “Легіону”, як на головного фаворита чемпіонату. При цьому, мені здається, головним претендентом на “золото” чемпіонату навесні буде не “Кременчук”, а “Сокіл” і наш “Легіон”!

Хто з гравців вашої команди досяг найбільшого прогресу?

Воротар Олексій Аріпов. Перед початком сезону ми розглядали Олексія як другого чи навіть третього воротаря команди, але він зумів проявити себе в ключових зустрічах і вже зараз є першим номером «Легіону». Безумовно, великого прогресу досягла перша п’ятірка команди, на рахунку якої левова частка командних шайб. Досить сказати, що трійка: Луговий – Захаров – Ромащенко сумарно наштампувала 76 очок у 18 іграх. Ось вам готова ланка до збірної України! Також хочеться відзначити форварда Олега Паламарчука, який став чудовим придбанням у ході сезону. Олег забивав майже у кожній грі (5 ігор, 3 шайби) і сильно нам допоміг.

Які найбільші плюси-мінуси ви б відзначили у чемпіонаті?

Плюс – це вміле проведення Федерацією хокею України самого чемпіонату у воєнний час. Навіть коли гасне світло гра не переноситься, а продовжується через невелику паузу на генераторному освітленні. До мінусів я відніс би не зовсім кваліфіковане суддівство в окремих зустрічах. Є арбітри, які починають «плисти» після напруженого моменту у грі… Наприклад, коли нашого «вибухового» захисника Павла Тарана провокують, то судді цього не бачать, а коли йде “відповідь” у виконанні Тарана – фіксується вилучення. Можливо, на якісь ключові зустрічі слід призначати досвідченіших суддів?..

За якою програмою працюєте в цю паузу? Які завдання ставите перед командою на зимово-весняну частину чемпіонату?

З 4 січня розпочали повноцінні тренування двома групами: зал – лід, зал – лід. На даному етапі команда “Легіон” знаходиться у чудовій фізичній формі і до ігор у плей-оф спробуємо підійти на піку своєї функціональної та фізичної готовності. Завдання у нас – вийти у фінал. Гадаю, це цілком досяжна ціль у нинішньому сезоні.


Бомбардири “Легіона” (Гол+пас)

  1. Руслан Ромащенко – 30 (14+16)
  2. Владислав Луговий – 25 (7+18)
  3. Віктор Захаров – 21 (10+11)
  4. Андрій Кривоножкін – 13 (5+8)
  5. Валентин Сірченко – 11 (1+10)

Вкидання

  1. Віктор Захаров – 63,39% (+284/-164)
  2. Дмитро Халін – 58,79% (+107/-32)
  3. Андрій Кривоножкін – 55,41% (+87/-70)
  4. Ілля Собченко – 55,36% (+31/-25)
  5. Руслан Ромащенко – 51,16% (+44/-42)

Штрафники

  1. Павло Таран – 94 хв.
  2. Валентин Сірченко – 37 хв.
  3. Віктор Захаров – 26 хв.
  4. Данило Бабчук – 20 хв.
  5. Олексій Аріпов – 18 хв.

Уже 14 та 15 січня “Легіон” прийматиме вдома столичний “Київ” в рамках регулярного чемпіонату. У суботу матч розпочнеться о 18:00, а в неділю о 14.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору