Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанку з фіктивною інвалідністю за 2 500 доларів, а також сином-призовником спіймали на кордоні

Служба Безпеки викрила усіх, хто сприяв виїзду ухилянта за кордон за схемою “супровід осіб з інвалідністю”.

Розповідає Інформатор посилаючись на Управління СБ в Івано-Франківській області.

Сьогодні, 11 січня, за матеріалами СБУ та поліції повідомлено про підозри чиновниці, лікарю та мешканці Калуського району Івано-Франківської області, які організували виїзд за кордон військовозобов’язаного за актуальною для області схемою, яка передбачає нібито супровід особи з інвалідністю.

Чиновниця, котра працює на посаді начальниці одного з відділів  управління соціального захисту населення Калуської міської ради, надала “клієнтці” необхідні консультації та допомагала отримати фейкову інвалідність. Посадовиця також організовувала зустрічі “замовниці” з лікарем. 

Лікар, завідувач відділення однієї з Калуських лікарень, у свою чергу, підробив довідки про нібито наявність у жінки хвороби та подав їх на медико-соціальну експертну комісію для встановлення їй групи інвалідності. 

За послуги з організації процесу встановлення фейкової інвалідності  чиновниця і лікар отримали 2,5 тисячі доларів. 

Правоохоронці зупинили “замовницю” та її військовозобов’язаного сина в пункті пропуску “Краковець” під час перетину ними кордону на підставі фіктивних документів наприкінці жовтня. 

Чиновниці та лікарю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. 

Лікаря слідство підозрює також у підробленні документів, що передбачено ст. 358 Кримінального кодексу.

Тепер на “замовницю” може очікувати від 5 до 7, а на посадовців, які їй сприяли, – від 7 до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору