Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Справа Хемича — сьогодні в суді насвідчили ще на майже 160 тисяч гривень

Ні вимкнення світла, ні відсутність деяких свідків не завадили сьогодні відбутися черговому засіданню по справі Віталія Хемича.

Розповідає Інформатор з місця події.

Сьогодні на засіданні була присутня зі сторони потерпілих відома блогерка Тетяна Самбурська з батьком, а також Канюк Іван, студент Прикарпатського університету нафти й газу, батько якого служить на передовій.

Першим до слова був запрошений Іван Канюк. Як з’ясувалося, його батькові, який з перших днів війни пішов на війну в складі Добровольчих формувань потрібен був прилад нічного бачення. Після недовгих пошуків волонтерів, які могли б йому допомогти роздобути такий девайс, він сконтактував з підсудним і після кількох розмов передав йому благодійний внесок у розмірі 97 тисяч гривень. Після чого Віталій Хемич зник з поля зору й не виходив на контакт.

Схожа ситуація сталася й з блогеркою Тетяною Самбурською. Вона з батьком за тією ж схемою переказала кошти в розмірі понад 70 тисяч гривень.

Обоє потерпілих після свідчень перед суддею на запитання “на яке покарання заслуговує підсудний?” відповіли — “на розгляд суду”.

Нагадаємо, що попередні свідки Дарія Євенко та Махнюк Ілона на ідентичне питання прохали в суду максимальне покарання за вчинені Віталієм Хемичем дії.

Повну версію слухання можна переглянути у нашій прямій трансляції із зали суду.

Наступний розгляд призначено на 20 січня о 9:30 ранку.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору