Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дзвони перемоги” зазвучали у Калуші

Великий концерт за участі місцевих колективів, гостей міста та унікального карльйону з гільз відбувся на центральній площі міста.

Розповідає Інформатор з місця події.

Сьогодні, 14 січня, на Площі Героїв відбувся концерт “Дзвони Перемоги”. Розпочався концерт з хвилини мовчання на честь тих, хто загинув у війні, яку розв’язала росія. З вуст Єпископа Богородчанського, вікарія Івано-Франківської-Галицької Єпархії Феогноста, Декана Калуської Української Греко-Католицької Церкви Степана Скібіцького та Декана Калуського Благочиння Івано-Франківської-Галицької Єпархії Православної Церкви України Федора Мороза прозвучала молитва за перемогу України та українського воїна. 

З вітальним словом також виступив міський голова Андрій Найда, який подякував майстрам, які виготовили унікальний інструмент. Віктор Павлів привіз з фронту перші гільзи і вирішив зробити з них “дзвони перемоги”. Втілити цей задум у життя допоміг голинянин Іван Мазурик, який також долучив коваля Івана Боднара. Решту гільз для майбутнього інструменту привіз отець Федір Мороз. 

Саме майстри спільно з очільником міста першими вдарили у дзвони на Площі Героїв. Після цього у центрі міста зазвучав легендарний “Щедрик” Миколи Леонтовича. Також свою коляду для калушан та гостей міста дарували: Хор “Еміс” Івано-Франківсько-Галицької єпархії ПЦУ, колектив Фахового коледжу культури і мистецтв, оркестр Дитячої музичної школи під керівництвом Івана Шалати та інші. 

Як колядував сьогодні Калуш ви можете переглянути на нашій Facebook сторінці. 

Остап Микитюк

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору