Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські “Пункти незламності”: ПК “Мінерал”

Ми продовжуємо оглядати місця в нашому місті, де калушани можуть зігрітись, підзарядитись та перечекати вимкнення світла. Цього разу ми відвідали один з палаців культури міста.

Розповідає Інформатор.

Основним приміщенням “пункту” є кабінет ліворуч від входу та кав’ярня, що знаходиться безпосередньо у самому палаці культури. Тут є постійний запас води, посуд, плитка, медична аптечка, ліжко, армійські термоси з гарячою водою, УФО, пледи. На всій території “Мінералу” працює wi-fi. На випадок відключення світла “пункт” має у вжитку інверторний генератор, який, втім, працює через раз. Додатково живлення для освітлення може надавати автомобільний акумулятор. Однак з теплом тут проблем немає:

“Котельня, яка живить цей заклад, на твердопаливному пальному, і вона має генератор, тобто навіть у випадку вимкнень світла, тепло буде подаватись”, — додає директриса ПК “Мінерал” Алла Терещенко.

Під місця для роботи з ноутбуками та іншими цифровими гаджетами виділено кав’ярню з м’якими кріслами та затишною атмосферою. Тут же можна і поїсти. Неподалік знаходиться кімната матері й дитини, де можна залишити неповнолітніх дітей або пересидіти вимкнення світла разом з немовлям — для цього тут є все необхідне. Тут можна побачити ліжка, запас памперсів, пляшечки, перинатальний столик тощо.

У випадку екстренних, довготривалих відключень під пункти обігріву підлаштовуються й інші приміщення “Мінералу”. Зокрема пустий зал на першому поверсі, де можна розмістити повністю облаштовані 15 ліжок, які є в наявності.

“Проте це не остаточна кількість. Якщо буде потреба, у цьому місці ми можемо розмістити близько 60 людей”, — ділиться Алла Феліксівна.

На другому поверсі палацу культури міститься глядацька зала, яка має 250 посадочних місць і 104 місця у Кінозалі.

Важливо, що наразі як “пункт незламності” працюють лиш кабінет та приміщення кав’ярні. Інші кабінети та зали відкриються для спраглих відвідувачів лише за розпорядження влади у випадку тривалих відключень світла.

Серед мінусів — відсутність підземних укриттів. Однак на першому поверсі є схема руху до найближчого укриття.

Підсумовуючи по кількості: зараз “пункт незламності” може прийняти близько 60 людей. Після відповідного розпорядження від влади, разом з усіма вільними залами фоє, ПК “Мінерал” зможе прийняти близько 600-700 осіб.

Робочий час “пункту” — стандартно з 08:00 до 17:00, щоденно.

Остап Лагойда
Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору