Калуш До сайту

Чому графіки вимкнень електроенергії змінюються кілька разів за день?

Проблема оновлень графіків протягом дня застала зненацька чималу кількість українців. У “Прикарпаттяобленерго” пояснили, чому так стається.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську редакцію.

Головною причиною проблем очікувано виявились російські обстріли, зокрема влучання ракети у критичну інфраструктуру 14 січня. Через це графіки відключень стали динамічнішими та потребують оновлень протягом доби. Таким чином енергетики відштовхуються від актуальної ситуації з дефіцитом електроенергії.

Також споживачі часто скаржаться, що 4-а черга майже постійно забезпечена світлом. Проте директор філії “Центральна” “Прикарпаттяобленерго” Ігор Пархуць відповів наступним чином:

“Черга 4 – специфічна, вона вимикається лише в ручному режимі. Якщо інші черги можна вимикати дистанційно, то в підчергах 4.1 і 4.2 треба їхати безпосередньо на підстанцію і в ручному режимі вимикати їх. Їх вимикають більше в денний час, але вимкнення також застосовують два рази на день”.

Окрім цього, користувачі зіткнулись із проблемою перемикання будинків між чергами. Такі випадки пов’язані з аварійними вимкненнями, що не контрольовані та їх важко спрогнозувати. Для того, щоб заживити споживачів, які живляться від аварійної лінії, їх переводять на резервні лінії, що можуть належати до іншої черги. Зі слів пана Пархуця, енергетики стараються такі аварійні роботи виконувати швидко, аби черги не збивались.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com