Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ким був Іван Куровець?” — у Калуші відбулась історична лекція

У Калуші провели історичний захід на тему: “Калуський період життя й діяльності Івана Куровця. До 160-річчя від дня народження”.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 17 січня, у приміщенні Краєзнавчого музею провідний науковий співробітник закладу Іван Тимів розповів про знакову фігуру в історії медицини Західної України загалом та Калуша зокрема. Розповідь стосувалась відомого громадського діяча та Голови Українського Лікарського товариства Івана Куровця, а саме періоду його проживання і роботи в Калуші. Пан Тимів коротко описав біографію персоналії, поділився відомостями про його працю на Калущині, наприклад про видання періодики “Калуський листок”.

Серед музейних науковців слово отримала і Леся Кирилович. Вона розповіла про просвітницьку діяльність Івана Куровця зокрема про відкриті ним “Просвіти” у селах громади. Не оминула дослідниця і зв’язки Куровця з родиною Франків, зокрема зі славнозвісним Іваном та його братом Онуфрієм.

Також захід відвідали студенти Фахового коледжу культури та мистецтв м. Калуш, які протягом місяця проходитимуть практику у закладі.

Фрагмент лекції ви можете переглянути за посиланням.

Цього місяця очікуються ще як мінімум 2 історичні лекції від Музейно-виставкого центру. Слідкуйте за оновленнями!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору