Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитись, коли на душі сумно?

Часом новини в Україні та світі не можуть похизуватись оптимізмом. Та й у буденному житті не завжди все йде гладко. Коли навколишнє пригнічує і здається, наче нічого не може розрадити, на допомогу приходить мистецтво. Тож ми підібрали декілька картин, які зможуть підняти вам настрій чи повноцінно розвіяти чорну, дощову хмарину над головою.

Ділиться Інформатор.

“Скотт Пілігрим проти світу” (2010)
Режисер: Едгар Райт

Цей фільм обожнюють люди, які хоча б колись були причетними до gik-культури. Це коли ви цікавитесь коміксами, культурою кінематографа, музикою та іншим більше, ніж це прийнято у традиційному суспільстві. Проте ця картина сподобається і пересічному глядачеві, який не рівно дихає до духу молодості, свободи, драйвової музики та романтичного кохання. В історії про байдикуватого Скотта є все це.

 

“Французький вісник” (2021)
Режисер: Вес Андерсон

Остання на сьогодні робота видатного американського творця театралізованого, зворушливого та часто абсурдного кіно. Цього разу його камера націлена на побутове та творче життя журналістів, які потрапляють у казусні ситуації, раз за разом знаходячи неочікувані рішення. Фільм наповнений приголомшливою атмосферою та яскравими персонажами. Одна з улюблених стрічок Калуської редакції, а ще — причина вибору професії одного з наших журналістів.

 

“Мій сусід Тоторо” (1988)
Режисер: Хаяо Міядзакі

Праці генія японської анімації завжди знаходили відгук у серцях мільйонів жителів нашої планети. В обраному аніме розкривається тема сімейної взаємопідтримки, любові та дружби. Пан Міядзакі часто звертається у своїх роботах до теми війни, однак ця картина позбавлена болючих для японської (та української) нації кадрів. Тож перегляд мультфільму однозначно стане теплим часопроведенням для вас та ваших близьких.

Приємного перегляду!

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору