Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вихованець театру “ЛюбАрт” потрапив у шорт-ліст Шевченківської премії 2023

Цієї середи, 18 січня, відбувся другий тур відбору на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року. У списку багато чудових людей, серед яких і наш калушанин.

Ділиться Інформатор посилаючись на Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Комітет визначив митців, які змагатимуться за премію у третьому етапі. У номінацію “театральне мистецтво” потрапив калушанин, вихованець театру “ЛюбАрт” й актор театру Лесі Українки у Львові — Василь Сидорко.

Йому можуть присудити премію за акторську майстерність у виставі “Філоктет. Античний рейв” за п’єсами Софокла та Гайнера Мюллера Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки. Разом з ним за Шевченківську премію змагаються колеги: Дмитро Захоженко (режисер), Олексій Хорошко (сценограф), Марія Антоняк (художниця по костюмах) та Оксана Цимбаліст.

До слова, його конкурентом став також франківський актор Олексій Гнатковський з виставою “12 ніч, або Що собі хочете” Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Нагадаємо, що Шевченківська премія є найвищою в Україні відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Її вручають із 1961 року 9 березня – до Дня народження Тараса Шевченка. У третьому турі визначать переможців.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору