Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Король сноуборду на Універсіаді 2023: Михайло Харук з Прикарпаття завоював перше золото для України

Універсіада — міжнародні спортивні змагання серед студентів, що проводяться Міжнародною федерацією університетського спорту. Цьогоріч змагання відбуваються у Сполучених Штатах Америки.

Розповідає Інформатор посилаючись на Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

Студент Національного університету фізичного виховання і спорту Михайло Харук тріумфував у гігантському паралельному слаломі і тим самим здобув для української команди першу золоту медаль. Загалом це четверта нагорода українців у Лейк-Плесіді!

“Хотів б подякувати усім, хто підтримував мене: своїм рідним, батькам, тренеру і своїй Україні”, -підсумував Михайло.

Інший українець Василь Кашелюк посів у Монінеці восьме місце, Андрій Кабалюк – 13-те, Станіслав Гачак – 16-те, Нестор Білоус – 23-тє, Михайло Кабалюк – 24-те, Лерон Харченко – 26-те, Олександр Попадич – 37-ме.

За день до цього, поки Харук брав участь у етапі Кубка світу в італійській Кортіні-д’Ампеццо (і посів там 58-ме місце), в Монінеці відбулися ще одні змагання Кубка Європи з паралельного слалому, в яких найвищий результат показав Кашелюк: сноубордист увійшов до топ-6.

Серед українських жінок найкраще виступила Елеонора Павлюк. Спортсменка зупинилася за крок до медалей у перший день змагань із паралельного слалому, посівши четверте місце. Українка поступилася росіянкам Ользі Найдакіній і Марії Валовій та швейцарці Флуріні Неві Берчі. Другого дня найвищим показником було 11-те місце Віти Бондарук.

Пропонуємо переглянути “золотий” спуск Михайла:

А також можна послухати його емоції після перемоги:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору