Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Які речі потрібні майбутнім матусям у пологовий будинок? | Поради від Лесі Григорів

Тема речей, які варто зібрати для породіллі у пологовий одна з найактуальніших. Для того, щоб прояснити ситуацію завідувачка Калуського пологового будинку Леся Григорів зібрала усе необхідне.

Інформатор передає поради Пані Лесі.

Почнемо з того, що готувати речі до пологів з перших місяців вагітності не потрібно. Сумки повинні бути зібрані орієнтовно до 35-36 тижня вагітності.

Найзручнішими (як показала практика) – є прозорі сумки (2-3 штуки). По-перше, вони добре миються і в них видно, де що знаходиться – у випадку, коли медичному персоналу чи вам або вашому партнеру потрібно швидко щось знайти( щоб не брати з собою 10 пакетів, оскільки тканинні сумки в пологовий зал не рекомендуються)

Весь список речей орієнтовано треба буде поділити на 5 купок

  1. Речі для вагітної на пологи
  2. Речі для малюка на пологи
  3. Речі для партнера(татуся) на пологи
  4. Речі для мамусі після пологів
  5. Речі для малюка після пологів

Єдине доповнення – індивідуальний електронний термометр та краплі “тобрекс” для малюка. Дитячі речі треба попередньо попрати та попрасувати.

Оскільки медикаменти на пологи оплачує Національна служба здоров’я України, основні медикаменти ви отримаєте безкоштовно. При необхідності деякі медикаменти , які не входять в пакет , можливо буде докупити в аптеці, про що вам повідомить медперсонал. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

 

Нагору