Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Організація “Спорт для всіх” поділилась з калушанами як правильно займатись спортом взимку без шкоди собі

Найчастіше займаючись спортом на свіжому повітрі, а особливо взимку, початківці не сильно замислюються над важливістю підготовки до процесу.

Інформатор ділиться порадами посилаючись на “Спорт для всіх” м. Калуш.

Відзначають наступні важливі елементи вдалого заняття, що слід дотримуватись кожному:

Довга і ретельна розминка

В зимовий час потрібно більше, щоб розігріти м’язи. Ретельна розминка підготує вас до тренування і допоможе уникнути травм в процесі занять.

Дихання

Холод на вулиці напряму впливає на навантаження на легені, бронхи і слизову. Через це на холоді часто з’являється відчуття роздратування в горлі і сухий кашель.

Щоб уникнути сильних навантаження на дихальну систему, краще вдихати через ніс і видихайте повітря через рот. При цьому холодне повітря буде прогріватись на шляху до легень.

Також потрібно пам‘ятати про регулярність Якщо вийти на одну пробіжку в мороз, вона тільки створить стрес і втому, а результатів не дасть. Складіть свій тренувальний план і займайтеся з задоволенням, зазначають в організації.

Правильний одяг

В процесі занять спортом на свіжому повітрі люди схильні дуже часто недооцінювати мороз. У підсумку це може непомітно привести до переохолодження.

Краще одягнути декілька шарів одягу, що можна легко знімати в міру того, як тіло розігрівається.

Потрібно надавати перевагу синтетичним матеріалам. Вони не затримуватимуть вологу та виводитимуть її назовні, що убезпечить вас  від перегрівання.

Звичну нижню білизну радять замінити на термобілизну, яка не намокає і не прилипає до тіла.

Варто також пам‘ятати про рукавички.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору