Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуські стоматологи пішли у безоплатні відпустки, бо немає світла, тепла та зарплатні

“Калуська стоматологічна клініка” не має можливості нормально працювати. Постійні відключення світла, дуже низька температура повітря в приміщенні та заборгованості по виплаті зарплатні лікарям дійшли до критичної точки. Коли тепер можна буде полікувати зуби?

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську міську раду.

З початком планових та аварійних відключень електроенергії стоматлікарня продовжувала працювати. Проте через тривалі перерви щоразу виникає проблема в наданні послуг. Також у приміщенні дуже низька температура повітря, бо в лікарні  електричне теплопостачання.

За час нестабільної роботи підприємство вже накопичило заборгованість із заробітної плати. “Калуська стоматологічна поліклініка” зверталась до Ради Оборони області з проханням, щоб заклад внесли в перелік об’єктів критичної інфраструктури, і, відповідно, не знеструмлювали б.

Ще одне звернення подав і мер Андрій Найда, акцентуючи увагу на тому, що потреба у стабільній роботі нашої стоматполіклініки надзвичайно важлива. Вона обслуговує величезну кількість пільгових категорій населення, зокрема й військовослужбовців з цілого нашого регіону. Проте позитивного рішення поки немає.

Директор лікарні Олег Шкляр запевняє, що силами підприємства планують закупити генератор, але це проблематично. Потрібен дороговартісний генератор з потужністю 12-15 кВт і зі специфічними характеристиками.

Всі ці реалії змусили колектив перейти на особливий режим роботи. Згідно з новим графіком:

  • у будні дні працюватимуть тільки чергові лікарі у дві зміни, які прийматимуть ургентних хворих,
  • у суботу і неділю з 9:00 до 15:00 прийом проводитимуть 2 стоматологи-терапевти, 1 хірург, 1 дитячий стоматолог і 1 ортопед.

Цей розклад буде актуальний до моменту вирішення проблем стоматклініки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору