Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ викрили мешканця Івано-Франківська, що вів у соцмережах проросійську пропаганду

Чоловік поширював дописи на підтримку президента так званої “росії” та бойовиків незаконних збройних формувань.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Під час безпекових заходів щодо об’єктів критичної інфраструктури працівники СБУ в Івано-Франківську викрили місцевого мешканця, який у соцмережах агітував за так званий “руський мір”.

Під час проведеного обшуку, за місцем проживання зловмисника, працівники служби безпеки вилучили телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Фігурант – колишній радянський військовий, уродженець так званої “рф”, в Україні живе від часу встановлення Незалежності.

Порушнику готується обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Довідка: Поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали розпочату у 2014 році збройну агресію російської федерації проти України, в тому числі представників збройних формувань рф та незаконних збройних формувань, карається обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору