Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Психологічна підтримка для педагогів та учнів у Голинському ліцеї

Адміністрація закладу облаштувала ігротеку, де будуть проходити різноманітні тренінги для учнів та педагогів ліцею.

Розповідає Інформатор.

Ігротеку облаштували за ініціативи психологів ліцею, які пройшли курси з допомоги, за методом “Рух, ігри, спорт та креативність”, від швейцарської компанії “Tere des hommes”.

Розповідають, що простір оснащений настільними іграми, інвентарем для рухливих та психосоціальних ігор та різними технічними засобами.

Заняття проходитимуть у три етапи: гра, творчість та рух.

Директор ліцею, Родіон Прокопчук розповідає:

“Рухливі вправи сфокусовані на командоутворення та згуртованість, що позитивно впливають на подальшу взаємодію учасників під час освітнього процесу”.

Адміністрація ділиться, що нещодавно успішно провели дводенний тренінг з педагогами ліцею — “Емоційні гойдалки: шукаємо ресурс, тримаємо баланс”.

“Від емоційної стабільності вчителя залежить психологічний мікроклімат учнівського колективу, побудова здорових взаємин в системі ” вчитель-учень””, — зазначає психологиня Марія Грицак.

Вчителі зуміли зняти з себе маски правильності, ідеальності, непогрішності та стати на деякий час дітьми із усією, притаманною їм щирістю, простотою та безпосередністю. Завдяки цьому зарядились позитивною енергією і незабутніми емоціями, розповідає психологиня.

“Адже зараз так важливо підтримувати, допомагати один одному та розуміти, що тільки разом ми можемо чогось досягти”, — додає Родіон Прокопчук.

Заняття учнів та педагогів ліцею проводитимуть експерти, працівники психологічної служби Голинського ліцею, практичний психолог Марія Грицак та соціальний педагог Світлана Паньків.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору