Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Гречка вже не така золота, тепер лідирує рис” — порівняння цін у калуських супермаркетах

Щось дорожчає, що дешевшає, а тим часом надворі вже кінець першого місяця 2023 року. Отож, ми повертаємось, до традиційних порівняльних експедицій супермаркетами рідного Калуша. І сьогодні в наш об’єктив потрапили 5 маркетів у яких ми заглядалися на найбільш популярні крупи — рис і гречку. Шо дізналися?

Розповідає Інформатор.

В супермаркеті “Сільпо” досить скромний асортимент на обрані крупи. Тут ми знайшли тільки два види гречки по 52 грн (800 грамів) та 64 грн за упаковку 400 грамів. Як бачимо, гречка вже не така “золота”, як наприкінці минулого року.

Разом з тим, рис здається “озолотився”. Кілограм найдешевшого (по акції) рису тут коштує 58 грн, а середня ціна загалом — 90 грн/кг.

В супермаркеті “Гостинний дім” ситуація трошки краща, там крупи не так сильно “кусають гаманці” покупців. Кілограм гречки та рису на вагу — 56,93 грн та 78 грн, відповідно. Фасований рис тут можна придбати в середньому за 60 грн/кг, хоча є і за 82 та 97 грн, а гречку — в діапазоні від 66 до 96 грн/кг.

“АТБ” порадувало лояльними цінами, проте, мабуть, через ціни прилавки майже пусті. Гречка тут коштує 51, 59 та 89 грн за кілограм, в залежності від виробника.

А в супермаркеті “Торба” ми зустріли, мабуть, найбільший асортимент потрібних нам круп. Рис тут можна придбати від 48 до 68 грн/кг. Гречка — від 65 до 84 грн/упаковку.

Також ми вирішили проекспериментувати й завітали у продуктово-бакалійний відділ гіпермаркету “Епіцентр”. Тут все просто: є дорога гречка по 89,90 і бюджетна по 48 грн/кг. Рис по 35 та 37 грн.

Які продукти ви б хотіли порівняти разом з нами? Пишіть в коментарях у соцмережах!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору