Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Топ-5 книг, які зроблять вас кращими

Є книги, які надихають на життя, а є книги, які висміюють те ж життя. І ті, і інші ви можете знайти в цій статті. Щоб ви не вибрали, вам сподобається!

Інформатор створив підбірку сильних книг, які увійшли у Список перекладних бестселерів 2022 від Українського інституту книги.

Щоб стати великою людиною…

“Фактор Черчилля: Як одна людина змінила історію”,  Боріс Джонсон

Книжка Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній Черчилль, прем’єр-міністр Великої Британії, один з найвизначніших лідерів XX століття, формував світову політику. Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну.

Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина — відважна, геніальна, визначна — може впливати на світовий лад.

Жіночий MUST HAVE

“Купи собі той довбаний букет”, Тара Шустер

У цій книжці авторка розповідає історію власного перевиховання та перетворення на чемпіонку з любові до себе. Завдяки простим щоденним ритуалам Тара змінила свою свідомість, тіло та стосунки й навчить вас, як:

  • вдавати вдячність, поки не відчуєте вдячності насправді;
  • розкопати та зцілити любов’ю свої приховані емоційні рани;
  • розпізнати несвідомі переконання-самообмеження і позбутися їх;
  • розвінчати внутрішнього недруга та захиститися від самокритики;
  • розпочинати кожен день наснажено, натхненно й з готовністю творити собі життя, яке ви дійсно, абсолютно, в біса, обожнюватимете!

Це книга, яка надихає з першої сторінки до останньої. Під час прочитання з’являється відчуття, що авторка говорить з вами й ви разом смієтесь над дивацтвами цього світу.

Вічне життя — це сон?

“Незриме життя Адді Лярю”, В.Е. Шваб 

Далекого 1714 року у Франції одна дівчина укладає фаустівську угоду, щоб отримати вічне життя. Але угода виявляється прокляттям: тепер її забуватимуть усі, кого вона зустріне на своєму шляху. Так починається неймовірне життя Адді Лярю, її приголомшлива подорож століттями й континентами, історією і мистецтвом, під час якої вона шукає способу залишити слід у світі.
Проте одного дня, триста років по тому, все змінюється, коли Адді в одній непримітній книгарні натрапляє на юнака, який пам’ятає її ім’я. Бестселер The New York Time та The Washington Post. Рекомендує Oprah Magazine.

Китайська мудрість

“Мистецтво війни”, Cунь-Дзи 

Українською “Мистецтво війни” Сунь-дзи тлумачиться вперше. Перекладач, історик філософії Сходу, переконаний, що філософсько-стратегічний твір давньокитайського воєначальника та викладені в ньому ідеї та поради стосуються не лише стратегії бою і завоювання, але й усієї діяльності людини, зокрема й бізнесу. В оформленні книжки використано оригінальні каліграфічні написи, надані Сергієм Лесняком.

Психологія болю та насолоди в одному флаконі

“Дофамінове покоління. Де межа між болем і задоволенням”, Анна Лембке

Нам пощастило жити в добу швидких задоволень. Кілька кліків по екрану — й інстаграм готовий потішити лайками, YouTube підсунути цікаве відео, а мобільні ігри — почуватися переможцем тут і зараз. Зручно і все під рукою. Але трапляється так, що задоволення перетинають межу і перетворюють нас на залежних людей. Основна причина цього — надмірний рівень дофаміну внаслідок приємних, але не завжди корисних, звичок. А це є не що інше, як своєрідна втеча від болю.

У своїй книжці психіаторка Анна Лембке досліджує цей феномен і розповідає, як тримати дофамін під контролем. На основі реальних випадків своїх клієнтів та наукових досліджень вона демонструє, що підтримувати баланс між болем і задоволенням можливо. Але найголовніше — повертає надію у нашу силу змінити власне життя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору