Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Літературний квартирник від студії “Браво плюс” відкриває нові таланти

Квартирник проводився в безпечному просторі для дітей студії “Браво плюс” за участі хореографині з Калуша, яка на початку повномасштабного вторгнення відкрила для себе написання віршів, Юлією Марій.

Розповідає Інформатор.

Пані Юлія раніше навчалась у Фаховому коледжі мистецтв міста Калуш, була викладачем зразкового ансамблю народного танцю “Веселі гуцулята”, згодом переїхала в Туреччину, де й зустріла повномасштабний напад, так званої, “росії”. Під враженнями цих подій почала писати вірші, у яких переживала всі свої почуття та емоції.

Дівчина ділиться, що перший написаний вірш був для того, щоб достукатись до громадян сусідньої країни, які допустили воєнні злочини проти українців. Згодом зрозумівши, що це марно продовжувала писати вірші, спонукали до цього воєнні репортажі та вражаючі історії війни.

Організаторка квартирнику та керівниця акторської студії, Любов Джуган ділиться:

“Я була вражена побачити в соцмережах поезію від Юлі, тому що звикла бачити її в ролі хореографині, для мене це було відкриттям. Кожного разу, коли читаю у соцмережах її творчість, то безмежно розчулююсь”.

Розповідає, що на основі віршів створили літературну композицію для акторської студії “Браво плюс” й здобували нею гран-прі та призові місця на різноманітних конкурсах. Відзначає нагородну грамоту від Харківського Національного Університету Повітряних Сил імені Івана Кождуба.

Квартирник провели з нагоди приїзду Юлії в Україну, поетеса особисто та спільно з вихованцями студії читала творчість. Захід проходив за концепцією укриття. Пані Любов розповіла, що у перші місяці війни жителі будинку, у якому знаходиться студія, використовували приміщення як укриття. Тому діти закутались пледами і об’єднались в півкруг, імітуючи атмосферу укриття.

У віршах хореографині гостро порушуються теми відмінностей українців від, так званих, “росіян”, прагнення до свободи та боротьбу за незалежність й державність України. Відображається цинічність армії, так званої, “рф”, злочини проти України. Зачіпає проблеми реалій війни та навіть нашу меншовартість:

“Українці добрі люде, але добрі забагато,

бо у хату свою всіх пускають…”

 

“Ми ж кімнату віддамо, напоїм, нагодуєм,

самі ж в іншій заночуєм…”

 

“Може треба зупинитись гонор показати,

бо завжди нас будуть гнати з власної хати…”

 

“Доки будем дуже добрі будемо зле жити,

треба трохи нам кігті наточити…”

Кожен маленький учасник студії також декламував вірші поетеси. Слухачі гучно аплодували після кожного вірша, а деякі навіть розчулено пускали сльозу та ділились враженнями від почутого.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору