Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сніданок, що змусить ваше серденько битись чистіше, а імунітет зміцнитись | Інфосніданок 29 січня

Впевнені, що вівсяна каша з хурмою зарядить вас енергійно провести сьогодення та зміцнить ваш імунітет.

Розповідає Інформатор, паралельно готуючи сніданок.

Хурма це буквально “must-have” цього сезону. За змістом вітамінів вона обходить вже відомих нам чемпіонів, як: томати, гарбуз, салат, солодкий перець. У ній більше антиоксидантів, ніж у цитрусових та випереджає яблука за вмістом харчових волокон і мікроелементів.

Тому вам обов‘язково потрібно спробувати заміксувати цей фрукт у свій сніданок. Ділимося з вами рецептиком!

Нам знадобиться:

  • 1 склянка сухих вівсяних пластівців;
  • 4 столові ложка насіння льону;
  • 1 склянка молока;
  • 2 середні стиглі хурми;
  • 1 чайна ложка меленої куркуми;
  • половина чайної ложки меленої кориці;
  • 2 см свіжого кореня імбиру;
  • щіпка солі;
  • четвертина чайної ложки меду;
  • дрібка горіхів.

Кашу можна приготувати холодною, якщо у вас, наприклад, вимкнули світло та тепло.

Рецепт холодної каші

Поріжте хурму, корінь імбиру на маленькі шматочки та промніть все виделкою. Далі вкиньте в отриману суміш корицю, куркуму і сіль та додайте молока.

Далі розділіть на 2 миски по пів склянки вівсянки й по 2 столові ложки лляного насіння в кожну. Розділіть суміш з хурми навпіл, влийте в кожну миску і перемішайте, залиште на 30 хвилин, щоб пластівці розбухли та увібрали в себе всі корисні властивості хурми, імбиру та суміші спецій.

Приготування теплої:

Попередньо також потрібно приготувати суміш з хурми, що вказаний в першому абзаці рецепта холодної каші. Якщо у вас є електроенергія та блендер, можете вкинути все туди та зблендерити разом зі склянкою молока.

Вкиньте отримане в каструлю та підігрійте. Згодом додайте вівсяні пластівці та лляне насіння. Перемішуйте до утворення густої маси.

Кашу потрібно варити орієнтовно 15-20 хвилин на повільному вогні.

Сервірування:

Мудреці казали, що ми — це те, що ми їмо, тому варто прикрасити наш сніданок не тільки для більшого смакового задоволення, але й для естетичного.

Прикрашаємо скибочками хурми, поливаємо оливковою олією, медом, горіхами та посипаємо корицею.

Інформатор бажає вам смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору