Впевнені, що вівсяна каша з хурмою зарядить вас енергійно провести сьогодення та зміцнить ваш імунітет.
Розповідає Інформатор, паралельно готуючи сніданок.
Хурма це буквально “must-have” цього сезону. За змістом вітамінів вона обходить вже відомих нам чемпіонів, як: томати, гарбуз, салат, солодкий перець. У ній більше антиоксидантів, ніж у цитрусових та випереджає яблука за вмістом харчових волокон і мікроелементів.
Тому вам обов‘язково потрібно спробувати заміксувати цей фрукт у свій сніданок. Ділимося з вами рецептиком!
Нам знадобиться:
- 1 склянка сухих вівсяних пластівців;
- 4 столові ложка насіння льону;
- 1 склянка молока;
- 2 середні стиглі хурми;
- 1 чайна ложка меленої куркуми;
- половина чайної ложки меленої кориці;
- 2 см свіжого кореня імбиру;
- щіпка солі;
- четвертина чайної ложки меду;
- дрібка горіхів.
Кашу можна приготувати холодною, якщо у вас, наприклад, вимкнули світло та тепло.
Рецепт холодної каші
Поріжте хурму, корінь імбиру на маленькі шматочки та промніть все виделкою. Далі вкиньте в отриману суміш корицю, куркуму і сіль та додайте молока.
Далі розділіть на 2 миски по пів склянки вівсянки й по 2 столові ложки лляного насіння в кожну. Розділіть суміш з хурми навпіл, влийте в кожну миску і перемішайте, залиште на 30 хвилин, щоб пластівці розбухли та увібрали в себе всі корисні властивості хурми, імбиру та суміші спецій.
Приготування теплої:
Попередньо також потрібно приготувати суміш з хурми, що вказаний в першому абзаці рецепта холодної каші. Якщо у вас є електроенергія та блендер, можете вкинути все туди та зблендерити разом зі склянкою молока.
Вкиньте отримане в каструлю та підігрійте. Згодом додайте вівсяні пластівці та лляне насіння. Перемішуйте до утворення густої маси.
Кашу потрібно варити орієнтовно 15-20 хвилин на повільному вогні.
Сервірування:
Мудреці казали, що ми — це те, що ми їмо, тому варто прикрасити наш сніданок не тільки для більшого смакового задоволення, але й для естетичного.
Прикрашаємо скибочками хурми, поливаємо оливковою олією, медом, горіхами та посипаємо корицею.
Інформатор бажає вам смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com