Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Долинщині провели десятий збір склотари

У селі Велика Тур‘я, екоактивісти зібрали чотири причепа склотари. Акція проводиться вже протягом двох років, цей збір став десятим для села.

Розповідає Інформатор.

Захід провели в суботу, 28 січня, попередньо селяни сортували скло по мішках, а в день збору всі хто приймав участь виносив мішки до центральної дороги. Збір склотари відбувається раз на три місяці у суботу. Мішки зі склотарою повинні були бути цілі, не порвані та зав‘язані. Дякує не байдужим односельчанам, які допомагали, надали трактор для транспортування зібраного та приміщення для зберігання склотари.

 

Відвантаження зібраної склотари, планується в кінці лютого.

Загалом, зараз сортують близько 20% мешканців села та більшість продуктових магазинів. Ділиться, що також через низьку активність односельчан постало питання у закритті проєкту.

“Нажаль, за два роки збору склотари, бажаючих допомагати так і не знайшлося, кожного разу доводиться обдзвонювати, просити і допомагають одні і ті самі люди”, розповідає Михайло.

Але зазначає, що поки продовжуватимуть збір.

“Виділити 2 години свого часу раз на чотири місяці на благо села в якому живеш, думаю не так вже і важко”, — ділиться активіст.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору