Щороку 1 лютого світ відзначає солоденьке свято – Міжнародний день десерту. Щоправда, і, на жаль, воно не є офіційним. Проте нічого не заважає йому набирати популярності. Ми вирішили теж відсвяткувати й протестували чудовий та легкий рецептик.
Ділиться Інформатор.
Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 100 мл соняшникової олії (і ще трошки для змащування форми);
- 175 г цукрової пудри;
- 175 г розпушувач тіста;
- ½ чайної ложки соди;
- 4 столові ложки какао-порошку;
- 100 г шоколадної стружки або шматочків;
- 175 г дуже стиглих бананів;
- 3 середніх яйця, 2 розділених;
- 50 мл молока.
А для начинки:
- 100 г молочного шоколаду
- 100 мл сметани
- жменя сушених бананових чіпсів, грубо нарізаних.
Отже, для початку розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму, в якій буде випікатися наш десерт, та вистеліть його пергаментом.
Далі — змішайте цукор, борошно, какао та шоколад у великій мисці. Після чого розімніть банани в мисці й додайте ціле яйце, плюс 2 жовтки, потім олію і молоко. Збийте яєчні білки до міцної піни, швидко перемішайте вологу бананову суміш із сухими інгредієнтами, додайте чверть яєчних білків, щоб розпушити суміш, а потім обережно додайте решту.
Наступний етап — готову суміш обережно вставте у форму та випікайте 1 годину 10–15 хвилин, або доки вставлена шпажка не вийде чистою.
Наприкінці остудіть готовий десерт у формі на решітці.
Щоб зробити глазур, розтопіть шоколад і сметану разом у жароміцній мисці над каструлею з ледь киплячою водою. Охолодіть до готовності. Вийміть пиріг з форми, злегка закрутіть глазур і посипте банановою стружкою.
І вуаля, готово!
Повірте, лише одного погляду на це шоколадно-бананове диво вистачить, щоб зрозуміти, що воно довго у формі не пролежить.
Остап Микитюк
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com