Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Міжнародний день десерту — готуємо шоколадно-банановий кейк | Рецерт від Інформатора

Щороку 1 лютого світ відзначає солоденьке свято – Міжнародний день десерту. Щоправда, і, на жаль, воно не є офіційним. Проте нічого не заважає йому набирати популярності. Ми вирішили теж відсвяткувати й протестували чудовий та легкий рецептик.

Ділиться Інформатор.

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 100 мл соняшникової олії (і ще трошки для змащування форми);
  • 175 г цукрової пудри;
  • 175 г розпушувач тіста;
  • ½ чайної ложки соди;
  • 4 столові ложки какао-порошку;
  • 100 г шоколадної стружки або шматочків;
  • 175 г дуже стиглих бананів;
  • 3 середніх яйця, 2 розділених;
  • 50 мл молока.

А для начинки:

  • 100 г молочного шоколаду
  • 100 мл сметани
  • жменя сушених бананових чіпсів, грубо нарізаних.

Отже, для початку розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму, в якій буде випікатися наш десерт, та вистеліть його пергаментом.

Далі — змішайте цукор, борошно, какао та шоколад у великій мисці. Після чого розімніть банани в мисці й додайте ціле яйце, плюс 2 жовтки, потім олію і молоко. Збийте яєчні білки до міцної піни, швидко перемішайте вологу бананову суміш із сухими інгредієнтами, додайте чверть яєчних білків, щоб розпушити суміш, а потім обережно додайте решту.

Наступний етап — готову суміш обережно вставте у форму та випікайте 1 годину 10–15 хвилин, або доки вставлена ​​шпажка не вийде чистою.

Наприкінці остудіть готовий десерт у формі на решітці.

Щоб зробити глазур, розтопіть шоколад і сметану разом у жароміцній мисці над каструлею з ледь киплячою водою. Охолодіть до готовності. Вийміть пиріг з форми, злегка закрутіть глазур і посипте банановою стружкою.

І вуаля, готово! 

Повірте, лише одного погляду на це шоколадно-бананове диво вистачить, щоб зрозуміти, що воно довго у формі не пролежить.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору