Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Мотор Січ” під загрозою: СБУ підозрюють президента корпорації у співпраці з агресором

Служба безпеки України виявила факти співпраці президента “Мотор Січ” з окупантами.

Розповідає Інформатор, покликаючись на СБУ.

Українським службовцям вдалось встановити, що високопосадовець з початку повномасштабного вторгнення був пов’язаний з фінансуванням квазіутворення “днр”. Зокрема він сплачував податки та збори у бюджет так званої республіки, а ще — співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем терористів.

Через дії президента “Мотор Січ” підприємства військово-промислового комплексу рф отримали постачання авіакомплектуючих. Окрім цього, сплачуючи податки “днр”, він передав квазіутворенню понад 150 млн гривень. Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили очільнику промислової корпорації про підозру за ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації). Під час обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород президенту компанії від представників військово-політичного керівництва рф.

Наразі триває досудове розслідування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору