Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Незламна мужність поколінь” — у Калуші готуватимуть масштабну акцію-відзнаку

У нашому місті тривають приготування до обласної мистецько-патріотичної акції, присвяченої вшануванню Захисників України.

Розповідає Інформатор.

Комплект заходів приурочено до 80-річчя створення УПА, що мало місце минулого року. Відтак прикарпатським громадам доручили провести патріотичні перформанси, які в цілому триватимуть з лютого по грудень 2023 року.

У Калуші відповідними приготуваннями займається Управління культури, національностей та релігій КМР. Попередньо у місті заходи відбудуться 19 лютого. Основне місце проведення — ПК “Юність”. Наразі розробляються та готуються 18 тематичних банерів, що прикрасять фоє палацу культури. Крім цього планується відповідна інсталяція та перегляд короткометражного документального фільму, присвяченого УПА Калущини.

“Під час заходу хочеться побачити багато переплетінь часу. Ми відвідаємо чимало знакових для УПА місць на Калущині. Спробуємо залучити справжніх ветеранів УПА, аби вони стали поруч із сьогоднішніми захисниками”, — поділилась одна з організаторок, директор народного театру “Легенда” Леся Піцик.

Надалі відбуватиметься мистецька акція за участі калуських колективів.

“Ця частина заходів представляє мистецько-патріотичний аспект. Він йтиме з композиціями, театралізацією, хореографією тощо. Хочемо залучити якомога більше творчих колективів”, — додала пані Піцик.

Управлінням культури вже було проведено перше засідання з колективом “Музейно-виставкового центру” щодо організації дійств зі сторони історико-музейних спеціалістів. На них покладено лекційну та просвітницьку частину роботи. Не обійдеться без експозиції, яку планують розташувати у коридорі “Калуської в’язниці”.

“Треба показати сторінку нашої історії УПА. Це потрібно для підняття духу, вселяння віри у перемогу. Ми впевнено готуємось до цього”, — підсумувала директор “Легенди”.

Акції відзнаки пройдуть також і в інших населених пунктах Калуського району, зокрема у Брошнів-Осаді, Долині, Рожнятові та ще низці сіл. Інформатор слідкуватиме за підготовкою цих подій та повідомить про них окремо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору