Здавалось би найсмачніші “інстаграмні” сирники подають у найвишуканіших закладах і приготувати самому цю страву дуже тяжко. Але сьогодні ми зруйнуємо цей міф та доведемо вам що у кожному з нас є прихований шеф-кухар з зіркою Мішлен.
Розповідає Інформатор, перекидаючи смажитись сирники на іншу сторону.
Для приготування нам знадобиться:
- 500 грам сиру;
- 100 грам родзинок;
- 5 столових ложок манної крупи;
- 5 столових ложок борошна;
- 3 столові ложки цукру
- щіпка солі;
- 2 яйця;
- соняшникова олія (для смаження).
Для початку нам потрібно підготувати родзинки та розпарити їх у кип’ятку 4-5 хвилин. За цей час беремо сир та додаємо до нього цукор. Отриману масу перетираємо через сито, або подрібнюємо виделкою. Ретельно вминаємо сир для того, щоб грудочки стали меншими та зійшлись до більш-менш однорідної маси.
Далі витягуємо наші родзинки та даємо обсохнути на серветках, або чистому полотні.
До сиру вбиваємо яйця, борошно та щіпку солі, все ретельно перемішуємо. Родзинки обсохли, вкидаємо також їх туди та додаємо манну крупу, знову все перемішуємо.
Просіюємо борошно для панірування на робочу поверхню. Вологими руками беремо тісто невеликими кульками та формуємо з них коржики. Обвалюємо кожен у борошні. залишаємо на 10 хвилин, потім обвалюємо в борошні ще раз.
Розігріваємо в пательні рослинне масло, обсмажуємо сирники по 1,5 хвилин з кожного боку.
Подаємо гарячими зі сметаною, або вашим улюбленим джемом.
Готувати шедеври не так тяжко!
Олег Кіндрацький
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com