Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Netflix знову втрапив “у яблучко” — чому варто подивитися екранізацію “Агенція Локвуд і Ко”

Слідом за успішними проєктами “Сендмен”, “Дім Драконів”, “Персні Влади” та “Венздей” вийшов ще один серіал за мотивами книжок — “Агенція “Локвуд і Ко”. Це адаптація від стрімінгу Netflix дуже успішної та визнаної читачами по усьому світу однойменної серії книжок (а точніше — перших двох) британського письменника Джонатана Страуда. 

Інформатор подивився й готовий поділитися враженнями.

Оскільки книжок цієї серії ми ще не читали, тож попередньо зіпсувати собі враження не встигли. Навпаки, це дуже смачна заміна останньому вищезгаданому серіалу про дівчинку-мізантропа. Якщо дуже не вдаватися в деталі.

Отож, ми опиняємось у сучасному Лондоні. Щоправда, альтернативному. В цьому Всесвіті на нашій планеті сталася Проблема, після якої діти почали бачити й чути привидів, які насправді несуть смертельну загрозу всім людям, а дорослі зорганізувались і створили агенції, які борються з потойбічним. Тільки є один нюанс… всі мисливці за привидами — саме ці обдаровані діти. А їхня зброя — рапіри, сталеві кайдани та сітки.

Цікавий факт: Зважаючи на Проблему, в цьому світі наступив кінець розвитку технологій. Тут немає ні ноутбуків, ні смартфонів, ні інших звичних для сьогодення гаджетів. Замість пошуку потрібної інформації в мережі герої мусять час від часу навідуватись в старий-добрий архів, а голосові повідомлення записувати на аудіокасети.

Отож, сюжет знайомить нас з дівчиною Люсі Карлайл, яка після одного жахливого епізоду, в якому вона втратила подругу, тікає з дому. Випадковими не випадковостями до кінця дня в новому місті, Люсі опиняється перед дверима “Агенції “Локвуд і КО””. На порозі її зустрічає дивакуватий хлопець Джордж, вже за мить у залі будинку вона проходить співбесіду перед харизматичним юнаком Ентоні Локвудом (як ви вже здогадалися, саме тому “Локвуд і КО”).

А далі за сюжетом двох книг сценаристи серіальної адаптації потроху знайомлять нас з запальними характером Тоні Локвуда, надзвичайними даром Люсі Карлайл та унікальним розумом Джорджа Каріма. Все це майстерно загорнуто в детективний трилер з елементами надприродного.

Протягом усіх восьми серій зберігається хвилююча інтрига, яка смачно заправлена не тільки потойбічними загрозами, але й характерами усіх без винятку другорядними героями. Тут і невблаганний інспектор Бернс, який грає роль “поганого копа”, хоча насправді дуже піклується про Тоні та його друзів, і задиркуватий голова елітного загону дітей-мисливців Квілл Кіппс, і навіть майже непомітна Кістлява Фло. Кожен привносить свої вайби в сюжет і доповнює його. Окремо можна виділити божевільність антагоністів Агенції Локвуда. Проте, щоб не спойлерити, про них розповідати не будемо.

Що цікаво, цей серіал досить складно однозначно назвати підлітковим. В ньому, як і в багатьох сучасних кінокартинах, ховаючись за ширмою фентезійності, розкриваються важливі теми: різниця поколінь, батьки й діти, дружба… і майже не зачіпається тема підліткової закоханості (ну нарешті мінус одне кліше з підліткового серіалу! УРА!).

А ще тут дуже приємна кольорова естетика серіалу, на противагу сіро-фіолетовій естетиці “Венздей”, тут домінує зелений і чорний (привіт, Слизерин), колір, який чудово доповнює CGI-графіку.

 

Загалом, якщо оцінювати цей серіал за 10-бальною шкалою, ми поставимо — тверде вісім. І тільки тому, що припускаємо, книжки розкажуть нам цю історію набагато детальніше.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору