Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що думають у ПЦУ з приводу переходу УГКЦ на новий календар?

До 1 вересня ще багато часу і в ПЦУ є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Євстратія Зорю.

Напередодні Синод ПЦУ вже ухвалив рішення, що громади, які бажають перейти на новий стиль — можуть це зробити за відповідною процедурою.

Поступовість, обмірковування всіх аргументів, надання альтернативи — саме такий підхід є в пріоритеті прийняття реформ ПЦУ.

“Досвід реформ в минулому свідчить: проблеми виникають там, де реформа впроваджується “в одну мить”, без підготовки, “згори” та без можливості альтернативи для тих, хто не готовий до її сприйняття”, — зазначає священнослужитель.

Повідомляє, що питання про загальну календарну реформу винесене на розгляд Архієрейського Собору, який збереться в травні.

“До 1 вересня, коли починається новий церковний рік, час ще є. На мою думку, як одного з членів Архієрейського Собору, є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію”, — додає член Синоду ПЦУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору