Інформатор Калуш

ТРЕШ

Брошнів-Осада потерпає від недобросовісного підприємства

“Війна” між калуським заводом ТОВ “SWISS KRONO” та жителями Брошнева-Осади продовжується.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Брошнів-Осадську селищну раду.

Новий етап конфлікту почався з моменту, коли мешканка селища стала свідком та зняла на відео факт того, як працівники компанії зливають речовину невідомого походження на грунт біля залізничної колії. Раніше один з місцевих жителів, що проживає поруч із заводом жалівся на зміну смаку кранової води.

Відтак представники селищної ради спробували роз’яснити ситуацію, проте керівництво підприємства відмовилось пропускати їх на територію заводу. Також на територію не зміг пройти і старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу Роман Кравець, який прибув на прохання громади.

“Таке у нас, бачте, законодавство: може бути планова перевірка, а в іншому випадку, як це виникло з «КРОНО», то інспектору найперше слід просити дозвіл у Міністерства на позапланову перевірку, що затягує час. Це, погодьмося, аж ніяк не на користь громади”, — повідомив інспектор.

Наразі Брошнів-Осадською селищною радою вирішення проблеми бачиться складним. Зі слів посадовців, боротьба зі шкодою заводу для довкілля триває не перший рік. Серед негативних вчинків керівництва підприємства політики називають також ігнорування офіційних листів щодо надання матеріальної допомоги військовослужбовцям ЗСУ — вихідцям з громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору